همراه سلامت| مشاوره آنلاین، نوبت دهی آنلاین

رنگبندی

طرح بدنه


طرح صفحه


جداکننده <


×

فیبرومیالژیا

فیبرومیالژیا

1398/03/01 خواندن 5 دقیقه


فیبرومیالژیا اختلالی است که با درد گسترده اسکلتی عضلانی، خستگی، اختلال خواب و مشکلات مربوط به خلق و خوی همراه است. نشانه‌ها گاه بعد از یک آسیب بدنی، جراحی، عفونت و یا استرس روانی شروع می‌شوند. در برخی مواقع این بیماری بدون هیچ گونه مشکل قبلی شروع می‌شود.
زنان نسبت به مردان، بیشتر دچار فیبرومیالژیا می‌شوند. زنان در محدوده سنی 20 تا 50 سال بیشترین افراد مبتلا می‌باشند.
بر طبق یک نظریه، افراد دچار فیبرومیالژیا، دارای آستانه درد پایینی هستند. این کاهش آستانه درد، به دلیل افزایش حساسیت مغز نسبت به علامت‌های درد می‌باشد. محققان بر اساس این نظریه، بر این باورند که تحریک عصبی باعث تغییراتی در مغز افراد مبتلا به فیبرومیالژیا می‌شود. این تغییرات شامل افزایش غیر طبیعی در مقدار مواد شیمیایی در مغز (یا تغییراتی در انتقال دهنده‌های عصبی ) می‌باشد. به علاوه، گیرنده‌های درد در مغز، درد را به یاد می‌آورند و بسیار حساس می‌شوند و این خود دلیلی برای نشان دادن بیش از حد درد می‌باشد.
به علت ناشناخته بودن علت بیماری فیبرومیالژیا تا کنون درمان قطعی برای آن شناخته نشده است اما تجویز داروهایی نظیر برخی داروهای ضدافسردگی گاهی در بهبود برخی علایم بیماری مفید واقع میشود شاید علت عمده ی این امر بهبود وضعیت روحی بیمار است که نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت بیماری دارد.تحرک بدنی نیزدر کاهش علایم فیبرومیالژیا موثر است وورزشهای هوازی نظیر شنا وایروبیک-پیاده روی ودوچرخه سواری توصیه میشود.ورزش نه تنها گرفتاریهایی مانند گرفتگی های عضلانی وسفت شدن تاندون ها را کاهش میدهد بلکه با تولید هورمونهای شادی خمودگی وحس افسردگی که بیمار در اثر دردهای مداوم واحساس خستگی مزمن در خود احساس میکند را تا حدود زیادی رفع میکند.

تعدادی از علایم شایع این بیماری بشرح زیر است :
- دردهای گسترده ی عضلانی در بدن
- خشکی و سفتی عضله
- نقاط گرفتگی موضعی در عضلامت (نقاط ماشه ای)
- دردهای استخوانی شبیه آنفولانزا
- مشکلات خواب
- کوفتگی صبحگاهی
- خستگی

راه‌های کاهش درد یا بهبود فیبرو میالژیا :
•    کاهش استرس.
•    ورزش منظم
•    حمام آب گرم
•    پرهیز از  مصرف کافئین
جهت درمان این بیماری به پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی یا روماتولوژیست مراجعه فرمایید.

ه

مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .

مراه سلامت, همکار سلامت, بهترین پزشکان, پزشک آنلاین,