همراه سلامت| مشاوره آنلاین، نوبت دهی آنلاین

رنگبندی

طرح بدنه


طرح صفحه


جداکننده <


×

آنژین قلبی (صدری)

آنژین قلبی (صدری)

1398/03/01 خواندن 5 دقیقه


دلیل بروز آنژین صدری فقدان اکسیژن کافی در ماهیچه‌های قلبی‌است. افراد مبتلا به آنژین صدری، احساس درد در قفسه سینه را تجربه می کنند. آنژین قلبی به علت انسداد نسبی شریان های کرونر قلب( ودر نتیجه عدم  رسیدن خون کافی به قلب) به وجود می‌آید .
این اتفاق زمانی می افتد که رسوبات چربی به مرور زمان شریان ها را تنگ کرده و باعث کاهش جریان خون به قلب می شوند.
 
آنژين صدري احساس درد و ناراحتي است كه به طور معمول در قفسه سينه يا پشت جناق سينه احساس مي شود و اين درد زماني آغاز مي شود كه خون رساني به عضله قلب كمتر از ميزان مورد نياز آن است و در نتيجه اكسيژن و مواد غذايي كافي به عضله قلب نمي رسد.

 

آنژین صدری پایدار: درد قفسه سینه فقط زمانی بروز می کند که قلب نسبت به حالت طبیعی کار بیشتری را انجام می دهد (ماند زمان ورزش یا فعالیت).


علائم آنژین پایدار:
–    در زمانی فعالیت شدید قلب اتفاق می افتد مانند هنگام بالا رفتن از پله یا ورزش کردن
–    معمولاً قابل پیش بینی است و مشابه دردهای قبلی قفسه سینه است که پیش از آن تجربه کرده اید.
–    مدت کوتاه و کمتر از ۵ دقیقه ادامه دارد.
–    با استراحت و مصرف دارو بسیار زود برطرف می شود.

 

آنژین صدری ناپایدار: هیچ الگوی خاصی برای زمان بروز آن وجود ندارد و ممکن است در حالت استراحت نیز رخ بدهد. علائم این نوع آنژین از آنژین صدری پایدار شدید تر بوده و درد مدت زمان بیشتری طول می کشد. آنژین صدری ناپایدار از آنژین صدری پایدار خطرناک تر است زیرا در این نوع از آنژین با تنگی بیشتری در رگها مواجه هستیم و احتمال مسدود شدن و بروز سکته قلبی بیشتر است.

 

علائم آنژین ناپایدار:
–     در زمان استراحت رخ می دهد.
–    الگوی همیشگی دردهای آنژینی تغییر می کند.
–    غیرمنتظره و ناگهانی اتفاق می افتد.
–    از آنژین پایدار بسیار طولانی تر است و ممکن است ۳۰ دقیقه طول بکشد.
–    با استراحت و مصرف دارو برطرف نمی شود.
–    ممکن است از نشانه های حمله قلبی باشد.

 

 

 

 

  آنژین صدری متغیر: درد قفسه سینه به علت اسپاسم ناگهانی عروق بروز می کند. این به آن معنا است که درد قفسه سینه می تواند هنگام استراحت و معمولا در اوایل صبح بروز کند. این بیماری بسیار نادر است.

علائم آنژین متغیر :
–    معمولاً در زمان استراحت رخ می دهد.
–    اغلب بسیار شدید است.
–    ممکن است با مصرف دارو برطرف شود.

عوامل خطرساز پیدایش آنژین عبارت است از سن بالا، جنس مرد، زنان بعد از یائسگی، فشار خون بالا،  دیابت، کشیدن سیگار ، کلسترول بالای نوع LDL ، چاقی، سابقه خانوادگی،  کمی تحرک و فعالیت بدنی و استرس روحی

روش های درمان آنژین صدری

 

1.      کنترل عوامل خطرساز

ترک سیگار، کاهش وزن، افزایش تحرک، ورزش کردن، رژیم کم چربی و استفاده از روغن های مایع

2.      درمان با دارو

داروهای تجویز شده توسط پزشک می توانند موجب کاهش علائم از طریق افزایش خونرسانی به قلب شوند

3.      عمل جراحی

شریان‌های مسدود شده مورد عمل جراحی قرار گیرند.  در هنگام انجام این عمل، پزشک یک بالون درون عروق قرار می‌دهد. بالون مذکور، باد شده و عروق را گشاد می‌کند، سپس اِستنت (لوله توری کوچک) کار گذاشته می‌شود. لوله استنت به صورت دائمی در عروق قرار گرفته تا شریان‌ها باز بماند. روش دیگر جراحی عمل بای پس عروق کرونر است. در این نوع جراحی قسمتی از یک رگ در پا برداشته می شود و مانند پل در دو طرف محل انسداد قرار می گیرد. به این ترتیب خونرسانی در قسمت مسدود شده مجدداً برقرار می گردد.

مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .

همراه سلامت, همکار سلامت, پزشک آنلاین, بهترین پزشکان, نوزاد, تله مدیسین,آریتمی , تپش نامنظم قلب, قلب درد , نوار قلب ,  قلب