همراه سلامت| مشاوره آنلاین، نوبت دهی آنلاین

رنگبندی

طرح بدنه


طرح صفحه


جداکننده <


×

عفونت قارچی زنان

عفونت قارچی زنان

1398/03/01 خواندن 5 دقیقه


یکی از بیماری‌های شایع که 75درصد از زنان حداقل یک‌بار در زندگی آن را تجربه می‌کنند ، کاندیدا نوعی قارچ است که در محیط، روی پوست، داخل حفره دهان، واژن و. . . به وفور یافت می‌شود. به عبارتی این قارچ جزو فلور طبیعی و غیر بیماری‌زای بدن به شمار می‌آید. با این حال گاهی اوقات تحت شرایط خاص، میزان رشد آن افزایش پیدا می‌کند و باعث بروز بیماری می‌شود که در این صورت نیاز به درمان وجود دارد اما توجه داشته باشید که هیچ‌گاه نمی‌توانیم این قارچ را به‌طور کامل از بین ببریم بلکه فقط می‌توانیم از رشد بی‌رویه آن جلوگیری کنیم.

علائم عفونت قارچی
یکی از علایم تشخیصی این بیماری این است که پس از مقاربت بوی بسیار بدی از رحم استشمام می‌شود. همچنین ترشح‌های خاکستری‌رنگ نزدیک به سفید، دیواره‌های رحم را می‌پوشاند که در تشخیص پزشک متخصص، بسیار مؤثر است. البته این بیماری در صورت مصرف درست داروها ظرف 7 روز بهبود پیدا می‌کند و PH رحم به حالت طبیعی باز خواهد گشت.
این انگل از طریق مقاربت و نزدیکی منتقل می‌شود. زنانی که دچار این عارضه می‌شوند بسیار مستعد انتقال این بیماری به همسرانشان بوده و برعکس مردانی هم که دچار این عارضه باشند به سرعت این بیماری را به همسرانشان از طریق رابطه جنسی، منتقل خواهند کرد. ترشحات ناشی از این بیماری بسیار زیاد، چرکی، بدبو و معمولاً سبزرنگ و کف‌آلود است.

عوامل تشدید عفونت قارچی
•    دیابت و قند
•    مصرف بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک‌ها
•    ضعف سیستم ایمنی
•    قرص ضدبارداری
•    گرما و رطوبت


راه درمان دارویی
داروهای ضدقارچ بهتر است با نظر پزشک مصرف شوند. ضدقارچ‌های خوراکی معمولا از ترکیبات آزول به دست می‌آیند؛ ازجمله فلوکونازول، ایتراکونازول و کتوکونازول. بعضی از این ترکیبات مثل فلوکونازول در یک نوبت مصرف می‌شوند و بعضی دیگر مثل ایتراکونازول و کتوکونازول باید روزی یک تا دو بار برای چند روز مصرف شوند، بنابراین تمامی داروها احتیاط خاص خود را دارند و بعضی از آنها اگر زیاد مصرف شوند روی کبد اثر می‌گذارند، البته به‌جز آزول‌ها از ترکیبات نیستاتین نیز می‌توان استفاده کرد. داروهای ضدقارچ موضعی مثل کلوتریمازول، میکونازول و. . . نیز به صورت پماد و شیاف موجود هستند.



راه درمان خارش و سوزش شدید
•    کمپرس آب سرد شده در یخچال (حداکثر دوبار در روز)
•    سپس ناحیه را به آرامی خشک کرده و از وازلین خالص استفاده کنید (بدون عطر و مواد نگهدارنده)
•    اگر خارش و سوزش به قدری شدید است که مانع ادرار کردن و یا مقاربت می گردد می توانید به طور موقت از پماد لیدو کائین استفاده کنید( نه ژل لیدوکائین و نه کرم لیدو کائین )

حتما به پزشک مراجعه کنید
بسیاری ازخانم ها به خصوص دخترخانم ها از اینکه به پزشک متخصص زنان مراجعه و مشکلشان را مطرح کنند خجالت می کشند. واقعیت این است که برای متخصصان زنان یا کسانی که در این حیطه کار می کنند اعضای بدن همگی مثل هم هستند بنابراین برای ما معاینه دستگاه تناسلی با معاینه سایر قسمت های بدن تفاوتی ندارد. بنابراین از مراجعه به پزشک متخصص زنان برای معاینه خجالت نکشید. قطعا این کار خیلی بهتر از این است که با کارهای غیرعلمی سلامتتان را به خطر بیندازید.

بسیاری از خانم ها بر این باورند که اگر ناحیه تناسلی خود را با شوینده های مختلف شستشو بدهند عوامل میکروبی را از بین می برند و احتمال آلودگی را کاهش می دهند، در حالی که این کار بسیار نادرست است و نتیجه برعکس می دهد. زیرا مواد شوینده، هم می توانند حساسیت ایجاد کنند و هم میکروب هایی را که به طور طبیعی در آن ناحیه زندگی می کنند و مدافع واژن هستند از بین ببرند. در نتیجه سایر عوامل بیماری زا فرصت رشد و تکثیر پیدا می کنند و بدتر باعث عفونت می شوند. بنابراین خود را با مواد شوینده نشویید، در بتادین، جوش شیرین و سایر مواد ننشینید . Ph منطقه را به هم نریزید.

مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید .

همر

اه سلامت, همکار سلامت,دانش همراه سلامت, تکنولوژی پزشکی, زنان , عفونت قارچی ,بهترین پزشکان