همراه سلامت| مشاوره آنلاین، نوبت دهی آنلاین

رنگبندی

طرح بدنه


طرح صفحه


جداکننده <


×

  مضرات غذاهای فراوری شده و آماده

مضرات غذاهای فراوری شده و آماده

1398/03/01 خواندن 5 دقیقه


تحقیقات انجام شده بر روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که استفاده از غذاهای فوق فرآوری شده مشکلاتی از جمله چاقی و التهاب روده را به همراه دارد . اما منتقدان چنین مطالعاتی اشاره میکنند، موش ها با انسانها تفاوت دارند!
در انسانها ، محققان ارتباطات بین استفاده از غذاهای فوق فرآوری شده و تاثیر آن بر کاهش سلامتی را بارها اعلام کرده اند. مشکلاتی مانند افزایش خطر ابتلا به چاقی، سرطان، بیماری های خود ایمنی و حتی مرگ.
با این حال، غذاهای فراوری شده در آمریکا هنوز 57.9 درصد از انرژی دریافتی مردم را تأمین می کنند.
ابتدا بیایید ببینیم غذاهای فراوری شده (processed foods) و غذاهای فوق فراوری شده (ultra-processed foods) چه هستند؟ آیا هر غذایی که در سوپرمارکتها در بسته بندی عرضه می شود فراوری شده است؟
غذاهای فراوری شده غذاهایی هستند که به مواد اصلی آنها مقداری قند، نمک، روغن یا مواد مشابه آن اضافه شده و سپس بسته بندی می شوند. مانند نان، پنیر و کنسرو ماهی تن. اگرچه در مصرف این غذاها نباید زیاده روی کرد ولی اثر منفی بسیار زیادی روی سلامت ندارند.
غذاهای فوق فراوری شده غذاهایی هستند که مواد اصلی در آنها در چندین مرحله در معرض روشهای مختلف فراوری قرار می گیرند و مقدار زیادی مواد افزودنی در خود دارند. مانند چیپس، پفک، نوشابه، شکلات، بستنی، بسته های غذای آماده، ناگت مرغ، سوسیس و غیره.
مطالعات قبلی ارتباط قوی بین مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده و بروز چاقی پیدا کرده اند.
نتایج شگفت انگیز تحقیقات افزایش وزن و استفاده از غذای فوق فراوری شده
 تیم تحقیقاتی 10 مرد و 10 داوطلب زن را به مدت 28 روز در مرکز بالینی NIH تحت بررسی قرار داد. نیمی از شرکت کنندگان برای دو هفته اول فقط غذای فوق فراوری شده و آماده مصرف کردند ، در حالی که نیمی دیگر غذاهای غیر غیرفراوری شده دریافت و مصرف می کردند. پس از 2 هفته، گروه ها تغییر کردند و به هر یک از شرکت کنندگان اجازه داده میشد از هر دو غذای فوق فراوری شده و غذای غیر فرآوری را به مدت 2 هفته بخورند.
داوطلبان روزانه سه وعده غذا میخوردند و محققان از آنها خواسته بودند که به هر اندازه که  می خواستند بخورند. آنها همچنین در تمام روز به اسنک و بطری آب دسترسی داشتند.
محققان فرض را بر این مبنا گذاشته بودند که غذاهای فوق فراوری شده ممکن است منجر به افزایش مصرف کالری شود، زیرا آنها اغلب دارای قند، چربی و نمک هستند در حالیکه فیبر کمی دارند . بنابراین، هنگامی که ما رژیم های دو گروه مصرف کنندگان غذاهای فوق فراوری شده و بدون فرآورده را برای این مواد مغذی همسان کردیم، انتظار داشتیم که رژیم غذایی فوق فراوری شده باعث مصرف کالری مشابه و تفاوت های کمی در وزن بدن شود .
با این حال، داوطلبان با رژِیم غذایی فوق فراوری شده ، هر روز 508 کالری بیشتر نسبت به گروه دیگر مصرف کردند . و در نتیجه هر فرد در گروه غذاهای فوق فرآوری شده به طور متوسط 2 پوند (0.9 کیلوگرم) افزایش وزن داشتند.
شرکت کنندگان در گروه مواد غذایی فراوری نشده در طول دوره مطالعه 2 هفته به طور متوسط 0.9 کیلوگرم کاهش وزن داشتند . این گروه همچنین شاهد افزایش هورمون پپتید YY بودند هورمونی که گرسنگی را کاهش می دهد .

ممکن است سرعت مشکل اصلی باشد!
از نظر محققان دلایل متعدد دیگری برای افزایش وزن گروه مصرف کننده غذاهای فوق فراوری شده وجود داشت از جمله اینکه این افراد در این گروه سریع تر از دیگر گروه غذا می خوردند .
در حقیقت گروهی که غذاهای فوق فراوری شده استفاده میکردند در هر دقیقه 17 کالری معادل 7.4 گرم بیشتر از گروه دیگر مصرف غذایی داشتند .
از یک نظر ممکن است به دلیل خواص حسی یا بافتی بعضی غذاها، این دسته از غذاها سریع تر خورده می شوند و از نظر دیگر گاهی بعضی افراد آنقدر سریع غذا میخوردند که پیغام سیر شدن دیرتر به مغز میرسد و زمانی از غذا خوردن دست میکشند که زیادتر از حد ممکن خورده اند.
یکی دیگر از دلایل احتمالی سریع خوردن و بیشتر خوردن گروه غذایی فوق فراوری شده شاید این باشد که این افراد شاید بیشتر میخورند که پروتئین بیشتری دریافت کنند زیرا تیم تحقیقاتی متوجه شد که مصرف کنندگان گروه غذایی فوق فراوری شده کربوهیدرات ها و چربی های بیشتر و پروتئین کمتری نسبت به گروه دیگر دریافت می کنند.
در نهایت اینکه  مقدار انرژِی در واحد وزن در وعده های غذایی فوق فراوری شده نسبت وعده های غذایی فراوری نشده بیشتر بود و این خود عامل مهمی در دریافت بیشتر انرژی در این افراد است.
آیا مصرف غذاهای فوق فراوری شده یک مشکل اجتماعی هست؟
محققان محدودیت هایی را در این تحقیق شناسایی کردند از جمله اینکه محیط افراد مورد بررسی را نمیتوان به شرایط زندگی واقعی تعمیم داد .
آنها همچنین اذعان داشتند که افراد مورد بررسی به هزینه و راحتی استفاده از غذای فوق فراوری شده نسبت به غذای فراوری نشده توجه نمی کردند.
به گفته یکی از محققان این پروژه، غذاهای فوق فراوری شده بیش از نیمی از کالری مصرف شده در ایالات متحده آمریکا را تشکیل می دهند و گزینه ارزان و راحت تری نسبت به غذاهای غیرفراوری شده هستند .
با این حال بنظر میرسد که کاهش مصرف غذاهای فوق فراوری شده مشکل باشد بخصوص برای افرادی که در طبقه پایین اقتصادی قرار دارند و  زمان ، هزینه و مهارت نگهداری از غذای فراوری شده را ندارند و با خیال راحت غذای آماده و فوق فراوری شده مصرف میکنند .
با این وجود، سیاست هایی که مصرف مواد غذایی فوق فراوری شده را کاهش می دهد نیازمند  زمان، مهارت، هزینه و تلاش می باشد.
نویسندگان در این مطالعه اظهار داشتند  مصرف بالای غذاهای فوق فراوری شده ناشی از مشکلات اقتصادی و اجتماعی می باشد ، از جمله تحصیلات کم و درامد پایین مصرف کنندگان و دسترسی کمتر به مواد غذایی تازه و قیمت بالای آنها.
در نهایت توصیه ما این است که تا حد امکان مصرف غذاهای فوق فراوری شده را کاهش  داده و بیشتر از غذاهای فراوری نشده استفاده کنید تا از سطح  سلامت بالاتری برخوردار شوید.

 

مطالب فوق توسط پزشکان و گروه علمی همراه سلامت بررسی و تایید شده است . همراه سلامت سامانه مراقبت شخصی برای تمام مردم ایران می باشد .
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت "از متخصص بپرس" پرسش های خود را مطرح کنید یا نظریات و تجربیات خود را در اختیار دیگران بگذارید
.


همراه سلامت, همکار سلامت, بهترین پزشکان, پزشک آنلاین, تله مدیسین, غذای فراوری شده, کنسرو,بهترین پزشک, قلب و عروق, فشار خون, سکته قلبی, سکته مغزی,چاقی, BMI